Een nieuw gerecht van onze Community! Smakelijk.

Ingrediënten

  • 1 kopje verse muntblaadjes (los verpakt)
  • 1/2 kopje verse basilicumblaadjes
  • 1/4 kopje pijnboompitten (of walnoten)
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 kopje extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap (optioneel, voor extra frisheid)

Bereiding

Rooster de pijnboompitten (of walnoten) licht in een droge koekenpan op middelhoog vuur, totdat ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen.

Blender of Keukenmachine:

Plaats de muntblaadjes, basilicumblaadjes, geroosterde pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas en knoflook in een blender of keukenmachine.

Malen:

Pulseer de ingrediënten een paar keer om ze grof te hakken. Schraap de zijkanten van de kom indien nodig.

Olijfolie toevoegen:

Terwijl de blender of keukenmachine draait, voeg langzaam de olijfolie toe. Blend tot je een gladde consistentie krijgt.

Op smaak brengen:

Voeg zout, peper en citroensap (indien gewenst) toe.

Pulseer nog een paar keer om de smaken te mengen.

Bewaren:

Breng de pesto over naar een luchtdichte container.

Je kunt de pesto enkele dagen in de koelkast bewaren.